Hoe kan je geld verdienen met jouw website?

Is het mogelijk om geld te verdienen met je website? Hier zijn drie manieren om wat extra's te verdienen.

Geld verdienen met je website

In 2024 is het zo belangrijk om een website te hebben, maar het kan een grote investering zijn. Hoe zorg je nou dat je dat geld kunt terugverdienen? Buiten het feit dat je nu mensen kan informeren, leads genereren en diensten of goederen kan verkopen zijn er ook nog andere manieren. Manieren waar je zelf misschien nog niet over na had gedacht of misschien nog nooit van had gehoord. Laten we eens kijken naar hoe jij jouw website kunt gebruiken om wat extra geld te kunnen verdienen.

Affiliate marketing: promoot andere producten of diensten

Affiliate marketing, wat is dat nou precies? Misschien heb je het weleens gezien op social media. Affiliate marketing is simpelweg het promoten van producten of diensten van een ander bedrijf. Je kent die influencers misschien wel: “Gebruik mijn kortingscode voor 15% korting”. Door klanten die deze code gebruiken, weet het bedrijf hoeveel verkopen komen via dat bepaalde persoon.
Maar moet ik daar dan niet ook een groot bereik en veel volgers voor hebben? Nee, dat hoeft niet! Nou ja, voor de meeste affiliate programma’s niet. Sommige willen wel dat je je eigen website of blog-plaats hebt, maar gelukkig: je leest dit omdat je je eigen website hebt (als het goed is).
Je hebt heel veel grote bedrijven die een partnerprogramma aanbieden zoals: bol, coolblue en nog veel meer! Zo kun je bijvoorbeeld ook partner worden van Nike en tot wel 11% commissie ontvangen voor producten die worden gekocht via jouw speciale link. Je vraagt het aan en laat weten dat je een eigen website hebt, hiermee kun je laten zien dat er ook echt mensen naar de website van Nike kunnen gaan doordat ze via jouw website worden gestuurd. Jij plaatst een artikel met de 5 mooiste schoenen van nu met allemaal jouw affiliate link naar dat product. Vervolgens elke keer dat dat product wordt gekocht ontvang jij daar een commissie op!
Wil je dit meer promoten? Misschien een mooie post op Pinterest over diezelfde mooie schoenen met jouw link erbij, of misschien zelfs wel een Instagram account met fashion tips. Als die mensen maar via jouw link de schoenen kopen!

Linkbuilding en gesponsorde content

Heb jij al een goedlopende website? Is de SEO helemaal in orde en schrijf jij weleens blogs om zo nog meer verkeer naar jouw website te krijgen? Of misschien krijg je sowieso al veel mensen op je website. Goed nieuws! Jouw website is ook interessant voor andere bedrijven en hun website. Als je SEO technisch en content-wise helemaal in orde is, is het slim om ook je linkbuilding profiel in orde te krijgen. Linkbuilding is heel kort gezegd: het verkrijgen van backlinks (een linkje van een andere website) naar jouw website om zo de autoriteit van de website te verhogen. Je wil dus als website meerdere linkjes naar jouw website hebben gelinkt om de zoekmachines er zo van te overtuigen dat jouw website iets is wat andere ook goed vinden.
Heb jij een website met goed maandelijks verkeer, is het dus mogelijk dat andere bedrijven bereid zijn om geld te betalen voor een link naar hun eigen site. Jij plaatst dan een blog met een link naar hun website zodat zij weer autoriteit verkrijgen en dus ook uiteindelijk hoger zullen ranken in de zoekmachines.
Ben je benieuwd of jouw website hier ook geschikt voor is? Stuur mij een mailtje en dan bekijken we de mogelijkheden!

Verkopen van digitale producten

Heb jij iets waar je erg geïnteresseerd of erg goed in bent? Of beiden? Dan kun je misschien wel online cursussen of ebooks verkopen via jouw website. Misschien denk je “ik ga toch geen cursussen verkopen”, maar als jij denkt dat je ergens erg goed in bent zijn anderen mogelijk bereid om hier in te investeren. Heb jij al lang een passie voor koken? Een kookboek is tegenwoordig erg makkelijk te maken! Bovendien is het altijd het proberen waard, “niet geschoten is altijd mis” toch? Of misschien een online cursus over iets waar je goed in bent: programmeren, google ads, of wat dan ook. Als jij genoeg verkeer haalt naar je website, zit er misschien iemand tussen die hier toevallig wel in geïnteresseerd in is.
Zou je niet weten hoe je begint met het schrijven van een ebook? Of waar je die cursus dan zou moeten maken? Stuur ons een mailtje om samen te kijken naar de mogelijkheden!

Dus je kunt geld verdienen met je website!

Hier zijn dus drie manieren om geld te verdienen met een website. Ik hoop jullie hier genoeg mee te hebben geïnformeerd om de mogelijkheden eens te gaan bekijken. Heb je andere vragen over je website en manieren om hier geld mee te verdienen, neem vooral contact op!

Deel dit bericht:

Lees andere artikelen